uchilishte1

Постижения на ученици

Успехите на ОУ "Никола Парапунов"

 

2019/2020 учебна година

Да на доброто, не на насилието!
Координационният съвет на ОУ „Никола Парапунов“ организира конкурс в две категории - за рисунка и за литературно съчинение, чрез които да бъде провокирано доброто у учениците.
В конкурса за рисунка на тема „Нарисувай приятел“ се включиха учениците от III до VII клас. От множеството прекрасни творби на младите художници журито класира най – добрите.
I място - Цветелина Джупанова от VIIб клас
II място – Стефани Сматс от Vб клас
III място – Иванка Мицина от VIIа клас
В литературния конкурс на тема „Нарисувай приятел с думи“ участваха ученици от V и VI клас. Първото престижно място зае Християн Мекушин от VIб клас, а на второ място бе класиран Мариян Катончев от Vб клас.
Госпожа Пелтегова, директор на училището, награди призьорите и им пожела много здраве и бъдещи творчески успехи.2018/2019 учебна година

 

Пореден успех за възпитаник на ОУ "Никола Парапунов"

Да поздравим Петър Коцаков за достойното представяне на областния кръг на олимпиадата по история и цивилизации, който постигна най-висок резултат сред шестокласниците от Югозапада.

 

Те са нашата гордост!

На 19. 04. - 21. 04. 2019г. в гр. Копривщица се проведе националният кръг на олимпиадата по история и цивилизации. И тази година учениците от ОУ „Никола Парапунов“ Благовест Гьошев и Надежда Ушева, които са сред 67-те седмокласници с най-добри резултати в страната, показаха своите знания пред Националната комисия по история и цивилизации. Благовест Гьошев се пребори за участието си за втори кръг, след като получи оценка отличен 5,50.И още един повод за гордост в ОУ „Никола Парапунов“! На финалното състезание по проект „Научи се да караш ски“ в категория момчета ученикът от III б клас Аркади Джолев постигна най-добро време сред всички третокласници от област Благоевград и се класира за участие във финалния лагер. Да му пожелаем много здраве и бъдещи спортни успехи!

И тази година третокласниците на ОУ „Никола Парапунов“ се включиха в проекта на БФСки „Научи се да караш ски“ – 2019 г., съвместна инициатива с ММС, МОН и РУО Благоевград. С много положителни емоции от 11. до 14. март децата се включиха в „ски ваканцията“.

На финалното състезание Добриана Костадинова Коцакова, ученичка от III а, постигна най-добро време сред всички третокласнички от област Благоевград и заслужено зае челното място в класацията, което ѝ осигури участие във финалния лагер по проекта.

Гордеем се с постиженията на Добриана и ѝ пожелаваме много здраве, спортно дръзновение и успехи във всяко начинание!

 


За четвърта поредна година, след изключително добро представяне на общински и областен кръг, възпитаниците на ОУ "Никола Парапунов" се класираха за финала на музикалното състезание "Ключът на музиката". Любима Фарфорова и Йордан Гьошев от четвърти клас с класен ръководител г-жа Елена Рабаджиева и възпитаниците на г-жа Лилия Лачинова - Никола Сланчев и Петър Коцаков показаха задълбочени познания в областта на музикалното изкуство и защитиха правото си да участват във финалния етап, който се проведе в гр. Пловдив. Поздравления за заслужения успех!

 

Пореден успех на учениците от ОУ "Никола Парапунов". На 20. 03.2019г. волейболният отбор ( V - VII клас момчета) се класира на първо място в Областния кръг на ученическите игри.

С това младите надежди спечелиха право да защитават честа на училищата в област Благоевград в зоналния кръг, който ще се проведе през месец април.

Пожелаваме на отбора победи и в следващия кръг.


2017/2018 учебна година

Пореден успех

Наши ученици, взели участие в конкурса "Човекът - свободен и независим", организиран от Община Благоевград и ОБС по наркотични вещества, бяха отличени с награди. За своята рисунка Здравко Петров от VI в клас получи II награда, а Хелена Кърджиева от VII а клас поощрителна награда. Това е пореден успех на възпитаници от нашето училище, чиито талант е оценен достойно. Поздравления за децата и техния млад преподавател Георги Пахов.

Празник на знанието и успеха!

В навечерието на 24 май -празник на писмеността, просветата и духовността, ръководството и учителският колектив на ОУ "Н. Парапунов" изразяват своето уважение към труда, упоритостта и знанието на всички ученици, постигнали успехи на олимпиади и състезания. И тази учебна година техните постижения донесоха огромна радост и удовлетворение и ще останат в историята на любимото ни училище. Гордеем се с:

Гергана Георгиева Татарска, класирала се на трето място на националната олимпиада по история и цивилизация в гр. Кърджали;

Илияна Георгиева Иванова, постигнала отличен резултат на националната олимпиада по история и цивилизация в гр. Кърджали;

Никола Георгиев Сланчев - отлично представяне на националната олимпиада "Знам и мога" в гр. София и на националното състезание "Ключът на музиката" в гр. Пловдив;

Петър Костадинов Коцаков - отлично представил се на националното състезание "Ключът на музиката" в гр. Пловдив и класиран на трето място в област Благоевград на олимпиадата по история и цивилизации;

Надежда Викторова Ушева - второ място в Благоевградска област на олимпиада по история и цивилизации и постигнот отличен резултат на областния кръг на олимпиадата по БЕЛ;

Ани Благоева Велева, спечелила първо място в конкурса за рисунка "Това е моята родина", организиран от Историческия музей в гр. Благоевград;

Здравко Петров Петров, класирал се на второ място в конкурса "Човекът - свободен и независим", организиран от Общинския съвет по наркотични вещества - гр. Благоевград;

Своята славна страница в спортните успехи на училището записаха и волейболните ни отбори на момичетата и момчетата, които се класираха на първо място в областните и в зоналните състезания. Те ще представят училище "Н. Парапунов" на финалите в гр. Смолян и гр. Търговище: Милица Аломинова, Надежда Максимова, Кристина Донева, Стефани Парева, Елена Кирева, Катерина Анастасова, Ани Финдрина, Борислава Кутларска, Марина Полежанова, Мария Манушкина, Кристиян Сланчев, Иван Елчинов, Даниел Мицин, Мартин Дурев, Мариян Манов, Лазар Лучков, Владимир Мишков, Костадин Харизанов, Стилиян Стойковски, Стилиян Делибосов и Благовест Гьошев.

На 24 май, когато българският народ изразява своето уважение към буквите и знанието, директорът на училището, г-жа Д. Пелтегова, ще награди със златни и със сребърни медали за постигнат отличен успех 71 ученици от V до VII клас и с похвални грамоти четвъртокласниците, получили 6.00 на НВО по отделните учебни предмети.

Поздравления към всички ученици и учителите им, които прославиха достойно ОУ "Н. Парапунов" в различните области на знанието, изкуството и спорта. Техните постижения ще бъдат записани в летописната книга на училището.

Април 2018 година

Стана традиция учениците от ОУ "Н. Парапунов" - гр. Разлог, да постигет отлични резултати на олимпиадата по история и цивилизация. На единайсетата национална олимпиада, проведена на 21 и 22 април в гр. Кърджали, Гергана Татарска спечели бронзов медал, а Илияна Иванова получи отлични оценки на писмената и на устната част. Двете момичета показаха изключително задълбочени знания по история и умения за самостоятелно и критично мислене.

Успехите на Гергана и Илияна са повод за поредна гордост в училището.

2016/2017 учебна година

През учебната 2016/2017 г. учениците от ОУ "Н. Парапунов" постигнаха многобройни успехи. Сред тях трябва да отличим високите резултати от олимпиади и състезания.

С огромна гордост представям учениците и техните учители:

- Петър Коцаков от IVа клас, класиран за национална олимпиада "Знам и мога", в гр. Ямбол, с преподавател Блага Жегова;

- Мариела Цветкова от VIIб клас, класирана за национална олимпиада по история и цивилизация, в гр. Сливен, с преподавател Даниела Джупанова;

- Хелена Кърджиева от VIа клас, първо място в област Благоевград на олимпиадата по история и цивилизация;

- Надежда Ушева от Vв клас, трето място в област Благоевград на олимпиадата по история и цивилизация;

- Иляна Иванова от VIа клас, шесто място в област Благоевград на олимпиадата по история и цивилизация;

- Ралица Манафова от IVа клас, Благовест Гьошев, Петър Кирев, Георги Манзуров от Vб клас, Надежда Ушева от Vв клас, класирани за национално състезание "Ключът на музиката", в гр. Пловдив, с преподаватели Цветанка Бекярова и Лилия Лачинова;

- Никола Сланчев от IIIа клас, второ място в IX областно състезание по информационни технологии, с преподавател Мариана Гюрова.

Отлични резултати на областния кръг на олимпиади постигнаха и:

- Милена Бояджиева от Vа клас и Стефани Вълева от Vб клас - български език и литература, с преподавател Антоанета Парева;

- Спас Стойчев от VIIа клас - физика, с преподавател Анна Панкова;

- Илияна Иванова от VIа клас - география и икономика, с преподавател Катерина Радева.

За втора година ученици от II, III и IV клас взеха участие в Национално състезание, организирано от СУ "Климент Охридски" и подкрепено от МОН. Всички участници показаха много добри и отлични резултати и получиха грамоти от организаторите.

Поздравления за всички ученици и техните учители. С пожелание за нови успехи и удовлетвореност от положените усилия.

Даниела Пелтегова

Директор

Учениците от училището за пореден път доказаха, че са не само добри ученици, но и отлични творци.

В конкурса за рисунка на тема "С духа на миналото", организиран от Градски исторически музей - гр. Разлог, нашите художници завоюваха едни от най-престижните отличия.

Данаил Йорданов от VIIб клас спечели II място със своята рисунка изобразяваща старинна разложка къща.

Красивата носия, нарисувана от Надежда Ушева - Vв клас, ѝ донесе престижното III място.

Пожелаваме им да не спират да творят и да постигнат нови, още по-големи успехи.

Достойно представяне на четвъртокласниците от ОУ "Н. Парапунов" на конкурси организирани от Читалищна библиотека гр. Разлог.

Първо място и награда от интернет гласуване получи Владимира Елчинова от IV б клас на конкурса за детска рисунка "Аз и природата".

Първо място от фотоконкурс "Красотата на планината" получи Мария Миткова от IV а клас.

Второ място от литературен конкурс "Природата безценен дар" получи Катерина Копанарова от IV а клас.

Поощрителни награди от литературния конкурс получиха още Яница Иванова и Владимира Елчинова от IV б клас и Велислав Смилков от IV а клас.

Успехът на седмокласничката Мариела Христова Цветкова е нов пореден повод за гордост на ОУ "Н. Парапунов".

Тя постигна успех Отличен 5.50 от първия етап на Националната олимпиада по история и цивилизация, която се проведе в гр. Сливен в периода 21-23 април 2017 година.

Поздравления за Мариела и пожелания за много успехи в бъдеще!

Пети резултат и само на 4 точки след победителя в цяла България - това е постижението на Петър Коцаков от IVа клас във финалния кръг на Националната олимпиада за четвъртокласници "Знам и мога" в гр. Ямбол. Той е гордост не само за класа и училището ни, но и за цялата община!

"Аз общувам с Европа"

С отлични резултати се представиха участниците от II, III и IV клас на ОУ "Никола Парапунов" - гр. Разлог в състезанието "Аз общувам с Европа", организирано от Сдружение на началните учители в България и СУ "Климент Охридски".

Забавлявайки се, с лекота се справиха с поставените задачи. Показаха какво са научили в часовете по английски език със своя преподавател Мариета Стоянова.

Учениците Христо и Ива Патокови от II а клас и Никола Сланчев от III а клас с преподавател Мариана Гюрова, участваха в IX областно състезание по информационни технологии /I - IV клас/. Състезанието се проведе в Осмо СУ "Арсени Костенцев" в Благоевград.

Темата, по която работиха младите информатици бе "С героите на Ангел Каралийчев към непознатите светове".

С престижни награди и грамота второ място бе отличен третокласникът Никола Сланчев.

Достойно се представиха учениците от ОУ "Н. Парапунов" - Борислав Хаджистоянов и Стефани Вълева в състезание по ски "Купа Борислав Мавриков" и "Купа Добринище".

Състезателите от Vб клас грабнаха престижните две втори, едно трето и едно четвърто място.

С пожелания за бъдещи успехи!