Национална седмица на четенето

В инициативата, чиято цел е да насърчава и повишава грамотността на учениците, чрез разнообразни игри, състезания, представяне на приказки и разказване, както и маратон на четенето с голям ентусиазъм се включиха и малките, и по-големите възпитаници на училището.

 

Под ръководството но своите учители учениците от IV а клас гостуваха на първокласниците от А клас, като драматизираха любими детски приказки. Първолаците от Б клас пък четоха, обсъждаха и оцветяваха своя любим герой Пинокио. Учениците от III а клас също направиха драматизация на приказка и ни прочетоха много от любимите си приказки.

 

Под мотото „Аз съм вече във втори клас и мога да чета от раз“ учениците от IIа и II б клас и техните класни ръководители г-жа Колчева и г-н Пукнев се включиха в Националната седмица на четенето. В училищната библиотека те четоха от любимите си книжки и с голямо желание разказваха за приказните герои. За своите усилия бяха наградени с грамоти за „Най-добър четец“, като си обещаха книгата да бъде техен верен приятел.

 

И в прогимназиален етап учениците проявиха инициативност и се включиха с ентусиазъм в мероприятията, организиране от учителите по български език и литература. Използвайки метода на съревнованието по-големите ученици се впуснаха в надпреварата за „Най-добър разказвач“. Безапелационен правопис демонстрираха седмокласниците, показвайки готовността си да покоряват върховете на знанието.