Учениците от пети клас Теодора Михайлова, Анна Дурева, Борислава Кирева, Стефани Гардинар и  Николета Жегова  заедно с директора на училището г-жа  Даниела Пелтегова и координатора по проекта г-жа Павлина Маркова – старши учител по английски език , взеха участие в последната мобилност по проект  Еразъм + , съфинансиран от Европейския съюз, с  № 2019-1-FR01-KA229-062024_3  на тема „Утрото е в нашите ръце “ в град Вию- Абитан в Гвадалупе, отвъдморска територия на Франция.

Учениците и учителите бяха  тържествено посрещнати от домакините в училището и в кметството на града, където кметът отправи специални поздрави и благодарности към тима за това , че  с удоволствие са приели да опознаят една по-различна култура и традиция.

Участниците се докоснаха до много екзотични растения, една невероятна природа и не на последно място един много дружелюбен народ.

Запознаха се с производството на кафе, ванилия и шоколад, като посетиха плантации и фабрики.

Много емоции учениците показаха по време на една от дейностите, свързани с каране на кану. Основната задача беше те да почистят морето от пластмасови бутилки и отпадъци.

С много желание и интерес участниците в проекта се впускаха във всички дейности, организирани от училището домакин.