Ние вече сме грамотни

На 30.03.2023г. учениците от І „а” клас отпразнуваха своята грамотност с вълнуващо тържество *Празник на буквите*. Децата проведоха последния учебен час с буквара и тържествено обявиха на всички родители и  близки, че вече са изучили буквите от българската азбука. Подготвени от своите учителки г-жа Мариана Гюрова и г-жа Любка Татарска, показаха как звуковете и буквите се леят в думи, а думите в стихове и песни. Преоблечени в ролята на приказни герои, децата се изявиха като малки актьори в приказките „Трите пеперуди” и „Облачето, което искало да промени света”. Раздялата с буквара предизвика малко тъга у първокласниците, но радостта, че вече са грамотни, те искрено споделиха чрез песните и танците. Истинско вълнение се изписа на лицата им, когато поеха в ръце читанките .
Децата получиха специални удостоверения от своята учителка и първите си книжки от г-жа Джупанова, зам.- директор на училището.
Родителите изненадаха малчуганите с торта, украсена с букви, много лакомства и подаръци, като ги поздравиха за постигнатите резултати и им пожелаха  да са здрави и да станат приятели с книгата.
На добър час по пътя на познанието, мили първокласници!