ГОРДЕЕМ СЕ С УСПЕХИТЕ ТИ, ШАМПИОНЕ!

НЕВЕРОЯТНИТЕ УСПЕХИ НА БОРИСЛАВ ХАДЖИСТОЯНОВ В СКИ АЛПИЙСКИ ДИСЦИПЛИНИ ТРОГНАХА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ „НИКОЛА ПАРАПУНОВ“

Невероятни успехи пожъна ученикът от VII б клас Борислав Хаджистоянов от ски клуб „Юлен“, в направление ски алпийски дисциплини, сезон 2018 / 2019 година, не само на републиканско, но и на международно ниво. След спечелването на Купа „Юлен“ дисциплината слалом – кръг от републиканският шампионат за момчета до 16 – годишна възраст, провела се на 18. 12. 2018 година в Банско, Борислав Хаджистоянов триумфира и на Купа „Капи“ – първи кръг, провела се на 01.02.2019 година в дисциплината гигантски слалом. Борислав Хаджистоянов стана републикански шампион в дисциплината слалом на Държавното първенство, провело се в края на март тази година във Витоша. Той спечели и републиканския шампионат в скоростната дисциплина супер гигантски слалом. Ученикът от VII б клас донесе победа за отбора си и във втория кръг на Купа „Капи“ в дисциплината супер гигантски слалом на 01. 04. 2019 година отново в Банско. Освен през зимния сезон Борислав успя да триумфира и на лятното държавно първенство в направление ски алпийски дисциплини. Наред с извоюваните победи през целия ски сезон Борислав доминираше в състезанията, като успя да завоюва и шест сребърни медала от републиканските състезания.

Многобройни са успехите му и при участието му в международни състезания. Убедителна победа извоюва на Купа „Пиба“ – валидна за FIS ( международна ски – федерация), в дисциплината гигантски слалом, състояла се на 09. 03. 2019 година в Банско.

В чест на Борислав Хаджистоянов два пъти прозвуча българският химн на международното състезание FIS Children Trophy 2019, провело се в Poiana Brasov, Румъния на 20 и 21 февруари 2019 година, където ученикът от VII б клас донесе победа за страната ни и в двете състезания – слалом и гигантски слалом.

Едно от най – големите постижения на Борислав е седмото място на 44 – то издание на „Pokal Loka“ – неофициално световно първенство за деца с участието на състезатели от над 40 държави на 09. 02. 2019 година в Словения.

Не по – малко успешно бе и представянето му на провелото се в Хърватия, Загреб, международно състезание, където завоюва шесто място.

Бориславе, пожелаваме ти много здраве, състезателен хъс и още много успехи занапред!