„Обичам природата – и аз участвам”

Уникално екоревю финализира проекта „Обичам природата – и аз участвам” в ОУ „Н. Парапунов”. В него се включиха учениците от IIа, Vа, Vб и Vв клас.

С нестандартни костюми, изработени от отпадъчни и природни материали децата показаха своята съпричастност към опазване на природната среда. В създаването на атрактивните тоалети и аксесоари се включиха и техните родители. Публиката отличи Екатерина Жегова, Ивайла Жегова, Николина Шопова и Ивона Чонева за най-оргинални тоалети.

Други интересни инициативи, организирани по проекта, бяха „Деца обучават деца”, изработване на флаери и екоизложба на сувенири.Седмокласниците Спас Стойчев, Иван Кандин, Мартин Беров, Евгения Гарабийска и Елина Левенова представиха пред учениците от началния етап презентации за защитени растения и животни.

Михаела Колчева, Радка Джоджова, Елена Саева, Християн Чокалов, Михаела Найденова и Величка Рашева бяха редакционнота колегия, която направи флаери на екологична тема.

Ръководителите на проекта г-жа Д. Джупанова, г-жа Л. Елчинова и г-жа Ант. Парева благодариха на всички ученици и родители, които се включиха в инициативите и показаха своята позиция по проблемите за опазване на околната среда.