„Утрото е в нашите ръце“ град Мерсин, Турция

От 31.05.2021г. до 05.06.2021г. се проведе работна среща по проект „Утрото е в нашите ръце“, съфинансиран по програма Еразъм+ в град Мерсин, Турция.
В срещата участваха директорът на училището г-жа Даниела Пелтегова, координаторът за нашето училище г-жа Павлина Маркова, г-жа Росица Колчева и учениците от пети клас Белослава Анастасова, Елена Попадийна и Гергана Сеганова. По време на срещата бяха обсъдени предстоящите дейности. Посетихме културни и природни забележителности в град Мерсин и област Кападокия.
Запознахме с образователната система на Турция, като учениците и учителите наблюдаваха различни часове и с интерес участваха в организираните игри, дискусии, занимания.
Партньорите се погрижиха да ни запознаят с тяхната култура и битие, а учениците защитиха достойно името на училището като представиха отлично презентация на тема „Защитените видове в България“.
Изпълнени с емоции, вълнения, нови запознанства, научили интересни неща за различната култура , със сълзи в очите, след седмица се сбогувахме с Мерсин и нашите приятели.