По повод 1 ноември – Ден на народните будители и  Празника на ОУ „Никола Парапунов“ учениците от VI а и VII в клас с класни ръководители Цветелина Попова и Павлина Маркова  направиха съвместна инициатива.

Облечени с пъстри носии, шестокласниците посрещнаха учители и ученици с хляб и мед, след което представиха прехода от минало към настояще и пожелаха на всички да помнят и да не забравят делото на народните будители.

Седмокласниците подготвиха кът с кратка история за училището. През изминалата седмица в часовете по история и цивилизации с преподавател Даниела Джупанова те изготвиха и презентации на тази тема. Днес пред всичкивъзпитаници и учители на тържество в двора на училището припомниха интересни факти  от живота на Никола Парапунов и благодариха на г-жа Даниела Пелтегова,  директор на училището, за качественото образование и добрата материално-техническа база.

Кулминация на празника бе тържествената част, в която учениците изпяха заедно химна на училището, ръководени от г-жа Лилия Лачинова.