“Остани жив! Пази живота!“

Учениците и учителите от ОУ “Н. Парапунов , гр. Разлог се включиха в кампанията на Европейската мрежа на службите за пътна безопасност ROADPOL:Европейска седмица на мобилността“,  която се провежда за осма поредна година.

Стартът бе даден на първия учебен ден. Ученическият патрул на училището призова всички родители да дават личен принос за безопасността и опазването на живота и здравето на участниците впътното движение.

С призива: „ Пазете ни! Помогнете ни да съхраним нашите усмивки!“ децата се обърнаха към родителите. Отправиха и своите препоръки към всички ученици в училището за безопасно поведение на пътя.

В обявения на 20.09.2023 г. – Европейски ден без загинали на пътя , първият учебен час във всяка паралелка започна с подготвен материал от комисията на БДП в училище и разговори за пътната безопасност, за важността и необходимостта от спазване правилата за движение.

Най-малките ученици рисуваха по темата, а членовете на училищния патрул се включиха като участници в движението, раздавайки  листовки на пешеходци и водачи на МПС.

Призоваваме: с усилия, разум и отговорност да постигнем общата цел – да няма загинали на пътя. Всеки ден да се превърне в Ден без загинали на пътя!