ОУ „Никола Парапунов“ стана част от проекта „С волейбол на училище“

Нашето училище  се присъедини към инициативата на Българската федерация по волейбол (БФВ)  „С волейбол на училище“, която се реализира с подкрепата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV). Проектът „С волейбол на училище“ е насочен към популяризиране на спорта сред подрастващите и беше представен пред ученици и преподаватели във физкултурния салон на училището.

Директорът на училището г–жа Даниела Пелтегова приветства всички официални гости  и ученици. На събитието присъстваха ВИДК на община Разлог, инж. Венцислав Гърменов, зам.кметовете г-жа Гергана Колчева-Фарфарова и г-н Иван Гюров, г-н  Николай Иванов, член на Треньорския съвет към БФВ и член на Комисията по детско-юношески волейбол към БФВ, Петър Сланчев, член на Комисията по детско-юношески волейбол към БФВ, и г-жа Мария Каракашева, национален състезател и възпитаник на нашето училище.

С програмата„С волейбол на училище“ се популяризира и развива спорта сред подрастващите, като същевременно ги „запали“ за най-успешния отборен спорт в България.“Опитваме да покажем всички предимства и ползи от практикуването на волейбола като част от нашето израстване – физическо и личностно”, сподели при представянето на проекта пред учениците Николай Иванов. Той се обърна към децата с думите, че този проект е насочен към тях, за да опознаят спорта, волейбола още от най-ранна възраст в училище. „Защо в училище? Защото и най-големите шампиони са направили първите си стъпки в спорта в училищните салони и дворове“, допълни Николай Иванов.

Събитието бе посрещнато с голям интерес от възпитаниците на училище “Никола Парапунов”. А музикалното изпълнение и мажоретният танц бяха специалният поздрав към всички присъстващи.