Спортен празник

Над 400 ученици от ОУ ,,Никола Парапунов“ се включиха в спортния празник, организиран на 19 май 2016 г., който е част от кампанията Move Week 2016.

Първата инициатива бе демонстриране на майсторско управление на велосипед за учениците от пети до осми клас, организирана съвместно с Общинска комисия по безопасност на движението, пътна полиция и СБА. Спортната проява бе част от републиканския шампионат „Младежта за безопасност на движението”. Наградите за велосипедистите са подсигурени от СБА Разлог.

С голям спортен хъс учениците от начален курс се включиха в състезанието ,,Бързи, смели, сръчни!“

От най-малките до най-големите възпитаници на училището се включиха в разучаването на право българско хоро и това допринесе за повишаване на празничния тонус.

Третокласниците проведоха поход сред красивата природа в местността Саровица, където скачаха на въже и играха народна топка.

Четвъртокласниците ги очакваха приятни изненади в ,,Голд спорт център“. Участваха в турнир по тенис на маса, тенис на корт и футбол.

Кулминация на днешния спортен празник бе дългоочакваният волейболен мач ,,Предай опит“ между смесените отбори на ОУ ,,Никола Парапунов“ и мъже и юноши- старша възраст от ВК ,,Пирин“- Разлог. В спортна зала ,,Септември“ младите надежди от училището имаха какво да научат от представителния волейболен отбор на града – един от най- добрите в страната.

Днешният спортен празник внесе много положителна енергия и направи деня по-ведър и усмихнат на всички присъстващи!