24май 2015 година

Учениците и учителите от ОУ ”Н. Парапунов” отбелязаха тържествено 24 май – Ден на българската просвета и култура. Точно в 10 часа в празнично украсеното училище всички ученици от I до VIII клас посрещнаха знамето на училището.

 

В присъствието на много гости и родители госпожа Даниела Пелтегова – Директор на училището, награди със златни медали учениците,завършили първия учебен срок с успех 6.00 и със сребъри медали тези , които са показали успех над 5.50. Грамоти получиха всички ученици, класирани на престижни места в различни областни и национални състезания, както и четвъртокласниците постигнали успех 6.00 на НВО по предмети.

 

За показан висок професионализъм и за дългогодишна преподавателска дейност госпожа Пелтегова награди с грамота Мария Додева, дългогодишен преподавател по български език и литература, и Лидия Божанова, преподавател по изобразително изкуство.

 

По традиция бе извършен ритуал за предаване знамето на училището на новата знаменна група – знаменосец Спас Стойчев, асистентки – Десислава Крънчева и Ивелина Кутова.

 

Със знаменца и балони в ръце всички участници в тържеството се включиха в празничното градско шествие по повод празника.