Мой Разлог- мой роден край

,,Мой Разлог- мой роден край“- под това мото преминаха извънкласните дейности през месец октомври в ОУ ,,Никола Парапунов“- гр. Разлог.

 

Празникът на града- 24 октомври, бе отбелязан с различни интересни инициативи. Четвъртокласниците и учениците от ІІ а клас поднесоха цветя пред паметниците на героите, първокласниците посетиха градския исторически музей, а третокласниците преминаха по стъпките на освободителите на Разлог. Учениците от ІІ б клас бяха подготвили тържество за празника на града.

 

Кулминацията на всички мероприятия бе празничното надиграване за учениците от горен курс. Пременени в гиздави носии, понесени в ритъма на различни видове хора и буйно веселие, децата потопиха присъстващите в магията на танца. Самото надиграване премина в два кръга- представяне на хоро и ръченица.

 

Всички класове получиха грамоти за чудесното си представяне, а за най- добрите танцьори имаше и специални награди. Грамота за най- масово участие получиха учениците от VІ в клас. Най- емоционално бе изпълнението на седмокласниците, а отличие за най- хубаво хоро бе връчено на децата от V а клас.

 

Най- атрактивни в надиграването с ръченица бяха Емка Дрангова и Иван Иванов от V б клас, Радка Джоджова и Християн Чокалов от VІ в клас и Кристина Мишкова и Марио Бонков от VІІ а клас.

 

На празник, като на празник! Всички заедно, учители и ученици, се хванаха на празничното хоро, с което завърши този ден, изпълнен с музика, настроение и много положителни емоции!