ОУ “Никола Парапунов“ се гордее с постиженията на шестоквасничката Йоана Вълканова! Честито, шампионе!

На 12 години Йоана Вълканова е носител на две призови места в различни категории колоездене. Българската федерация по колоездене награди своите победители от колоездачните серии за 2019 година. В категорията Кросс Кънтри Маратон 19+ за девойки под 19 години Йоана се нареди на първо място с максимален брой точки. В категория Кросс Кънтри Олимпик за жени тя успя да събере 210 точки и стана Шампион на България. Част от състезанията, на които е взела участие, са Витоша 100, Симеоново, Княжево, Драгалевци, купа Мургаш, Черни връх, Чепеларе, Белоградчишките скали, Казанлък и още много други. Йоана има участие и в над 30 индивидуални състезания през сезона, всички завършили с успех.

Спортният талант не е само съчетание от физически показатели. Йоана доказа, че талантът е и голяма мотивация.

Изключителната упоритост на шестокласничката, да тренира преди състезание по 10 часа на седмица, се увенчава с големия й успех. Заслуга за нейните постижения има и семейството но Йоана. Нейният баща е и неин треньор. Именно той запалва у дъщеря си любовта към колоезденето.

Кметът на община Разлог, инж. Красимир Герчев, посрещна в кабинета си Йоана заедно с цялото й семейство. Той връчи на младата спортистка подарък и сподели, че със своите големи успехи и постижения Йоана Вълканова радва разложани и допринася за популяризиране името на града.

Ръководството на ОУ “Никола Парапунов“ пожелава на Йоана много здраве и още много спортни постижения!