Тормозът спира до тук.

Всяка година,последната сряда на м.февруари, е известна като Ден за борба с тормоза в училище.Той е познат също и като „Ден на розовата фланелка”. На този ден участниците носят розово, за да покажат своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

 

Всичко започва през 2007г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада.Тогава събитието е организирано от двама ученици – Дейвид и Травис.При откриването на учебната година в тяхното училище група по – големи ученици се подигравали и тормозели един деветокласник, докарвайки го до плач, че дошъл с розово поло. На следващия ден споменатите двама ученици решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен приятел.Тази инициатива бързо стана популярна сред други училища чрез sms–и, имейли и медии.

 

Нека ние, учениците и учителите от Основно училище „ Никола Парапунов”, се включим в Световния ден за борба с тормоза в училище!

 

Днес, облечени в розово, показваме заедно съпричастност към проблема.

 

Към инициативата станаха съпричастни и много бащи на ученици от училището, които взеха дейно участие във флаш моба. Заедноотправихме нашето послание за доброта, човечност, обич и толерантност.