„Училище за родители“ в ОУ „Никола Парапунов“

За втора поредна година Координационният съвет, Общественият съвет и Училищното настоятелство в ОУ „Никола Парапунов“ организираха „Училище за родители“ на 7.03.2019г. в малката зала на Читалището. На интересната инициатива д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества – гр. Благоевград, и госпожа М. Рахова припомниха пред родители и учители пагубните последици от употребата на наркотици. Те представиха на аудиторията филма „Началото е край“, в който се разказва за духовното обгрижване на наркозависими в храма „Св. Борис Михаил“, гр. Варна и са отразени мнения на лекари, родители, магистрати и полицаи за вредното влияние на наркотиците. Не по-малко трогателни бяха историите на младежи, вече зависими от тази отрова.

Тематичната среща продължи с презентацията „Пуста младост, милай мамо, ни се с пари купува“, която още повече заинтригува родителите и предразположи към дискусия, в която д-р Любенова недвусмислено подчерта необходимостта от превантивна работа с децата.

Г-жа Пелтегова, директор на училището, благодари на д-р Любенова и госпожа Рахова за срещата, на която те дадоха полезни съвети на родителите как да предпазят децата си от най – голямата опасност на нашето съвремие – дрогата.