Пътувай, учи и се забавлявай!

 

С добре дошли на борда на самолета от София за Тунис стартира интердисциплинарния урок по математика, география и икономика и компютърно моделиране и информационни технологии, проведен с учениците от VIа клас.

С много креативност г-жа Панкова, г-жа Славкова и г-жа Попова заведоха децата, учителите и родителите на географско пътешествие в Африка.

Прилагайки знанията си за координатна система и рационални числа, умело съчетани с уменията за работа с дигитални устройства, учениците посетиха голяма част от държавите в Африка.

С поставените от г-жа Попова задачи за работа с политическа карта те откриха забележителностите на Египет, Етиопия и Мадагаскар. С помощта на Google, опознаха растителния и животинския свят.

Чрез 3D видео и множество интерактивни приложения на MOZABOOK всички присъстващи се качиха на борда на самолета и осъществиха своята първа виртуална разходка до непознати страни.

С висок професионализъм преподавателите показаха на своите ученици важността от екипната работа за по-забавното усвояване на учебните материали.

Учителите благодариха на г-жа Пелтегова и г-жа Джупанова за предоставената им възможност да демонстрират навлизането на дигиталния свят в образованието.