Проект, съфинансиран по Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз

 

От 18. 11. 2019г. до 22. 11. 2019г. се проведе работна среща по проект „Утрото е в нашите ръце“, съфинансиран по програма Еразъм + в град Ондароа, Испания.

В срещата участваха директорът на училището г – жа Даниела Пелтегова, координаторът за нашето училище г – жа Павлина Маркова, г – жа Росица Колчева и учениците от шести клас Никола Сланчев, Мария – Анджела Гардинър и Бояна Билчова.

По време на срещата бяха обсъдени предстоящите дейности. Запознахме се с образователната система, с културните и природни забележителности на Баската област. Посетихме учебни часове и бяхме специални гости на кмета и зам – кмета по образованието на гр. Ондароа. Нашите ученици бяха разпределени по класове и с интерес участваха в организираните игри, дискусии, занимания.

Силно ни впечатли музеят на птиците и фабриката за производство на риба тон.

Учениците бяха приятно изненадани от всеотдайността и подкрепата на родителите, в чиито семейства бяха настанени.

Никола Сланчев, Мария – Анджела Гардинър и Бояна Билчова защитиха достойно името на училището като представиха отлично презентацията на тема „Разнообразието на растенията“ в България.

Изпълнени с емоции, вълнения, нови приятелства, научили по няколко испански думички и със сълзи в очите, след седмица се сбогувахме с Ондароа и нашите приятели.