,,Да си спомним за героите на Разлог”

,,Да си спомним за героите на Разлог”- под този надслов преминаха часовете за занимания по интереси на петокласниците от ОУ,,Никола Парапунов”- гр. Разлог, посещаващи занималня по проект BG 051РО001- 3.1.06 ,,Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”.
На 15 май 2014г., придружени от своята възпитателка г-жа Антоанета Парева и г-н Илия Тантилов- уредник в градския исторически музей, учениците склониха глави и поставиха цветя пред едни от най- известните паметници в града: на участниците в Илинденско- Преображенското въстание, баба Магдалина Юрукова, Васил Левски и разбира се, на патрона на училището- Никола Парапунов. Пред всеки паметник господин Тантилов разказа интересни факти за съответните исторически личности и събития, случили се по онова време.
Петокласниците още един път имаха възможност да се убедят, че са наследници на един славен и героичен народ и могат да се гордеят, че са родени и живеят в такъв богат със своето минало град.